Drugo izdanje Belgrade Food Show – sajma i konferencije visokokvalitetne hrane u Jugoistočnoj Evropi, održaće se 10. i 11. oktobra, od 9 do 20 časova, u Belexpocentru u Beogradu. Ulaz na sajam za sve posetioce je besplatan
Belgrade Food Show je jedinstveni biznis događaj – kombinacija sajma visokokvalitetne hrane i pića, edukativne konferencije i prilike za susrete s kupcima. Asocijacija za promociju srpske hrane, uz podršku USAID Projekta za konkurentnu privredu organizuje ovaj dvodnevni događaj s tendencijom da Srbiju pozicionira kao lidera u regionu Jugoistočne Evrope u ovoj industriji.
Događaj će okupiti domaće i strane kupce, regionalne proizvođače i distributere visokokvalitetnih prehrambenih proizvoda. Na konferenciji će, kroz učešće eminentnih evropskih i domaćih stručnjaka i kompanija, moći da se sazna više o novim svetskim i regionalnim trendovima i načinu poslovanja na različitim tržištima.
U okviru Belgrade Food Show-a, drugog dana će se održati panel diskusija pod nazivom „Organska proizvodnja – novi horizonti srpske poljoprivrede“ koja će se baviti temama kako pospešiti i razviti organsku proizvodnju u Srbiji, šta je sve neophodno od uslova za započinjanje organske proizvodnje i da li organska proizvodnja može pomoći daljem razvoju domaće poljoprivrede i mnogim drugim. Učesnici ovog panela su: Branislav Raketić iz Ministarstva Poljoprivrede, Ina Radanović iz kompanije Bio Panon, Mihailo Janković iz Nectar-a, Ivana Simić iz Nacionalnog udruženje za razvoj organske proizvodnje Serbia Organica, Prof. Dr Slobodan Milenković sa Fakulteta za Biofarming Bačka Topola i Veljko Jovanović iz Privredne komora Srbije.
Svi posetioci Belgrade Food Show sajma moći će tokom trajanja festivala da probaju specijalni business brunchmeni koji pripremaju kuvari renomiranih hotela sa pet zvezdica; da se priključe masterclass-u „Uparivanje sireva i vina od srpskih autohtonih sorti grožđa“ koji će voditi Vuk Vuletić, najbolji somelijer Srbije (2017) i najbolji somelijer Balkana (2018), a gde će imati priliku da se upoznaju sa reprezentativnim primercima vina od autohtonih i novonastalih srpskih sorti grožđa.
Posetioci mogu da očekuju i predavanje „Sve što ste želeli da znate o dijetama ali ste bili previše gladni da pitate“ u okviru kojeg će se nutricionistkinja baviti suštinom uspešnog vođenja zdravog i aktivnog života, i ukazivati na istine i zablude o dijetama i ishrani; takođe moći će da se priključe radionici „Da li vam je potreban detox?“ na kojoj će imati mogućnost da se detaljnije upoznaju sa benefitima detox programa; da slušaju predavanje „Tajne sirove kuhinje“, koje pokriva raznovrsne teme, od zdravog života, pa do pripreme zdravih deserta i sirovih kolača, a koje između ostalog, rešava jednu od najvećih životnih misterija – kako uživati u slatkom bez griže savesti, uz degustaciju i da prisustvuju i učestvuju u okruglom stolu „Među nama, šta jedeš između dva obroka?“ koji će se na različite načine baviti zdravim životom.
Detaljne informacije možete pogledati ovde.
agronews