Evropska agencija za bezbednost hrane (EFSA) saopštila je da su crvi bezbedni za jelo, bogati su proteinima i mogu da budu sastojak za druga jela
Agencija sa sedištem u italijanskom gradu Parma saopštila je danas da je naučno potvrđeno da su osušeni žuti crvi bezbedni za jelo – celi ili u obliku praha. Dodaje se da su crvi bogati proteinima i mogu da budu sastojak za druga jela.
Navodi se da se mogu javiti neke alergijske reakcije u zavisnosti od vrsta hrane koja se daje stenicama. Ali se u celini zaključuje da je ta nova vrsta hrane bezbedna u skladu sa predloženom upotrebom.
Ujedinjene nacije su 2013. godine saopštile nešto slično. Organizacija UN za hranu i poljoprivrednu (FAO) navela je da su insekti jestivi, jer imaju malo masti, mnogo proteina i da su dobri za ishranu ljudi, kućnih ljubimaca i stoke, a pomažu u ishranih izgladnelih.