Dvanesti po redu ”Jesenji Ukus Fest“, festival domaće hrane i pića, održaće se u subotu, 21. septembra, u Hotelu Metropol Palace u Beogradu
Ova manifestacija okuplja najbolje domaće proizvođače iz Srbije i regiona, predstavljajući široku lepezu autentičnih proizvoda. Posetioci će imati priliku da uživaju u nezaboravnim aromama i degustacijama najkvalitetnijih sireva, suhomesnatih proizvoda, renomiranih vina, likera, domaćih sokova i meda.
Poseban događaj na ovogodišnjem festivalu biće suši radionica sa Urošem Radoičićem, nosiocem tri Ginisova rekorda i sertifikovanim suši majstorom. Uroš će otkriti tajne pripreme poznatih japanskih zalogaja.
U okviru bogatog programa, očekuje vas i panel na temu “Marketing u poljoprivredi i plasiranje proizvoda”, Zepter škola kuvanja, kao i radionice namenjene najmlađima.
Takođe, biće održana i radionica “Svi darovi košnice – od meda do otrova” gde ćete saznati kako najbolje iskoristiti sve što nam pčele daruju.
Specijalni žiri dodeliće priznanja ”Najbolji Ukus Srbije“ u devet različitih kategorija, dok će posetioci glasati i odlučiti o Grand Prix nagradi festivala.
”Ukus Fest“ u Hotelu Metropol Palace biće otvoren za posetioce od 11.00 do 20.00 časova.
Manifestacija je podržana od Skupštine grada Beograda Sekretarijata za privredu.
Cena ulaznice je 200 dinara.